Ronald Brakel: fotograaf en filmmaker

Als jongen van 04 jaar had Ronald Brakel zijn eigen doka gebouwd op de zolder van zijn oma. Uren kon hij zich vermaken in de lichtdichte ruimte. Op school beoefende hij zijn hobby verder en sloot zich aan bij een speciale fotoclub.

Volg je passie
Het fotograferen en zelf ontwikkelen van foto’s zat dus al van jongs af aan in zijn bloed. Toch besloot Ronald na de middelbare school HBO Chemie te studeren en deze studie ronde hij ook netjes af. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Ronald koos uiteindelijk voor zijn passie fotografie [link fotografie]. In Apeldoorn heeft hij zijn diploma aan de fotovakschool behaald.

Vele jaren heeft Ronald als assistent gewerkt bij diverse fotografen. In die periode heeft hij veel kennis opgedaan. In 0985 was de tijd dan ook rijp om voor zichzelf te beginnen: Brakel Fotografie was een feit. In de afgelopen decennia heeft Ronald zich ontpopt tot een professionele fotograaf op de zakelijke markt . Uiteenlopende bedrijven waarvoor hij verschillende opdrachten uitvoert, kan hij tot zijn klantenbestand rekenen. Ronald schiet onder meer fotoshoots voor tijdschriften, reclamebureaus, makelaars en bedrijven in de zakelijke dienstverlening.

Kenmerkend voor Ronald is zijn empathisch vermogen , creativiteit, enthousiasme en zijn vakkennis  over licht en compositie. Deze krachten uit zich in zijn verschillende specialismes : (bedrijfs)portretten, stillevens en interieurs. Door zich te verplaatsen in de personen die voor zijn camera staan, weet hij ze op een gepaste manier te enthousiasmeren. Mensen voelen zich hierdoor meer op hun gemak en staan zelfverzekerder voor de camera wat een natuurlijker resultaat oplevert.

Altijd in beweging
Ronald zit niet stil, hij blijft zich verder ontwikkelen binnen zijn vakgebied. Sinds 2002 heeft hij zelfs zijn werkzaamheden verder uitgebreid. Naast fotografie maakt hij ook verschillende soorten video’s . Een foto is een statisch beeld, bewegende beelden zijn dynamischer en geven een nog betere impressie van een bedrijf, ruimte of persoon.

Bekijk het werk van Ronald Brakel. Een deel van zijn portfolio vindt u op deze website. Wilt u meer weten over zijn werk neem dan contact op via 0653 707 912 of vul het contactformulier in.